Reminders

Save the Date

Op zaterdag 24 november vindt onze 17e editie van Dag van de Nabestaanden plaats in het Elewijt-Center te Elewijt-Zemst. Opnieuw verwelkomen wij jou graag op onze conferentiedag die dit jaar in het teken staat van rouw & hechting.

Gastspreker Dr. Tara Sentes heeft het in de plenaire lezing over de invloed van hechting op ons rouwproces.

Wat kan je verwachten?

 

Een plenair voormiddag-gedeelte met o.a. getuigenissen, een lezing over rouw & hechting, een herdenkingsritueel & een woordje van minister Vandeurzen.

Om 12u30 zullen Eline de Munck (zelf nabestaande) & muzikant Wouter Bulcaen een concert voorzien over (rouwen na) zelfdoding i.s.m. Te Gek?!

Warme maaltijd, dranken, koffie en gebak

Lotgenotencontact in de namiddag met allerlei praatgroepen

Workshops over over fysieke aspect van rouw, herdenken, nadenken en rust nemen

Aangepast kinder- en jongerenprogramma

Heel de dag buddy's, praatruimte en stille ruimte beschikbaar.

Stoptienerpooiers.be

 

De website richt zich met aangepaste boodschappen op drie doelgroepen. Eerst en vooral op de jongeren zelf, verder op ouders en vertrouwenspersonen, ten slotte op leerkrachten en hulpverleners.

Aandacht wordt besteed aan risicoprofielen, signalen die erop kunnen wijzen dat iemand slachtoffer wordt of is, aan de werkwijze die tienerpooiers hanteren en vooral ook aan de wijze waarop je als jongere, ouder, leerkracht... hulp kan vinden. Op de website vind je de campagnefilm, naast twee op reƫle verhalen gebaseerde nagespeelde getuigenissen van een slachtoffer en van een ouder.

 

 

MORNING GOLD FILMS

Copyright @ All Rights Reserved